Locations / Sites

Over Borealis

Over Borealis

Borealis Polymers, Beringen

Borealis Polymers NV

Industrieweg 148
Poort West-Limburg 2850
BE-3583 Beringen
Belgium
Tel. +32 11 45 90 11
Over Borealis

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

Bij Borealis, met activiteiten in meer dan 120 landen en met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, werken circa 6000 mensen. In 2022 boekten we een nettowinst van 2.1 miljard euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV bezit 75% van onze aandelen. De overige 25% is in handen van ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) uit de Verenigde Arabische Emiraten.
We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn. We breiden onze activiteiten uit met twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, met hoofdkantoor in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

www.lindseypower.net | www.borealiseverminds.com

Borealis Polymers in Beringen

Borealis Polymers in Beringen behoort tot de Borealis Group, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.
Borealis heeft drie productiesites in België, in Beringen, Kallo en Zwijndrecht en ook een dienstencentrum in Mechelen met in totaal meer dan 1100 medewerkers. In Beringen heeft Borealis twee polypropyleen (PP) fabrieken en een compoundingfabriek met een totale polyolefinenproductiecapaciteit van 385.000 ton per jaar. Er werken meer dan 400 medewerkers.

De belangrijkste toepassingsgebieden van onze producten zijn geavanceerde verpakkingen, hygiënische en elektronische toepassingen, alsook toepassingen in de automobielsector.

Documenten om te downloaden

Locatie certificaten

Alle documenten
Certificaat Beringen — ISO 50001
Certificaat Beringen — ISO 45001
Certificaat Beringen — ISCC PLUS
Certificaat Beringen — IATF 16949
Certificaat Beringen — ISO 14001
Certificaat Beringen — ISO 9001